Orthomoleculaire Kattentherapeut
Ben je gepassioneerd door katten en wil je graag hun gezondheid optimaliseren? Wil jij katten helpen om zich weer goed in hun vel te voelen? Wil jij DE persoon zijn die eigenaars helpt om de aandoening waar hun kat last van heeft te begrijpen? Samengevat: Wil jij de OORZAAK van de OORZAAK leren begrijpen bij alle acute en chronische aandoeningen en ziekten bij katten?
Samen maken we een betere wereld voor elke kat!
Vele katten worden vaak misbegrepen. Niet alleen qua gedrag, maar ook over gezondheid bestaan er enorm veel misverstanden. Als Orthomoleculaire Kattentherapeut help je de eigenaar te begrijpen waarom een kat last heeft van bijvoorbeeld allergieën, angst, plasproblemen,… of andere (chronische) aandoeningen. Je leert verder kijken dan enkel een ‘symptoom’. Heel vaak zien we (kruiden)behandelingen die de ziekte net erger maken omdat men zich enkel concentreert op het symptoom (bv. een slecht werkende lever) maar niet op de oorzaak zelf (bv. waarom de lever niet goed werkt). Jij leert in deze opleiding niet alleen om de juiste kruiden of supplementen te gebruiken, je leert ook waarom een kat deze aandoening ontwikkeld heeft!
Opleiding via zelfstudie
Deze zelfstudie opleiding is speciaal ontworpen voor mensen die geïnteresseerd zijn in het toepassen van orthomoleculaire principes via voedingstherapie. Bij de start van de opleiding ontvang je thuis een handboek en een login. Hiermee kan je op het online portaal om de bijhorende video’s te bekijken.
Tijdens de opleiding leer je alles over de voedingsbehoeften van paarden en hoe je deze kunt optimaliseren met behulp van orthomoleculaire voeding. Schrijf je nu in en word een expert in kattenvoeding en (chronische aandoeningen)!

MODULES
Vind hieronder alle modules uit onze opleiding tot Orthomoleculaire Kattentherapeut!
Module 1
In de eerste module nemen we een diepere kijk in hoe het spijsverteringsstelsel van de kat precies werkt. Hier leer je ook meteen waarom rauwe voeding geschikter is voor katten dan brokken of gekookt vlees.
Module 2
In de tweede module gaan we verder met hoe nutriënten in het lichaam worden gebruikt. Je leert meer over welke soorten nutriënten er zijn, waarom ze belangrijk zijn voor het lichaam en waarom anti-nutriënten zeer schadelijk zijn voor het kattenlichaam.
Module 3
In de derde module kijken we naar fytotherapie. Hier gaan we dieper in op de werking van kruiden. Je leert hoe kruidengeneeskunde is ontstaan en hoe we het correct kunnen toepassen in orthomoleculaire therapie.
Module 4
In de vierde module kijken we naar commerciele voeding en rauwe voeding. In deze module gaan we dieper in waarom brokken niet geschikt zijn en rauwe vlees wel. Daarnaast leer je ook hoe je een gezonde omschakeling kan maken van voeding en hoe je rauw vlees veilig kan gebruiken.
Module 5
In de vijfde module leren we je meer over hoe de lever en nieren werken binnen in het lichaam van de kat.
Module 6
De zesde module draait helemaal rond celbiologie. In deze module gaan we kijken wat er allemaal binnen een cel gebeurd. Ook leren we je het verschil over vet- en suikerverbranding binnen in een cel.
Module 7
In de zevende module nemen we een diepere kijk in neurologie en endocrinologie. We bekijken hoe hormonen in het lichaam werken en wat ze precies allemaal doen. Daarnaast kijken we ook naar het effect van stress op het kattenlichaam.
Module 8
In de achste module kijken we naar de immuniteit en ontsteking. We kijken naar hoe het immuunsysteem precies werkt en hoe deze het lichaam precies verdedigd. Daarnaast nemen we ook een kijkje in waarom ontsteking belangrijk is in het lichaam.
Module 9
In de negende module leer je meer over hoe stress het lichaam beïnvloed, welke soorten overgewicht er precies bestaan en waarom beweging zo belangrijk is. Daarnaast leer je dat niet elke beweging ervoor zorgt dat je kat gewicht verliest en waarom sommige katten geen gewicht kunnen verliezen.
Module 10
In de tiende module gaan we verschillende aandoeningen en ziektes bekijken. Daarnaast kijken we ook naar de ware oorzaak van de problemen in plaats van naar de symptomen dat de kat vertoont. Ook chronische-, akute en infectieziekten worden in deze module besproken.
Module 11
In de elfde module kijken we verder naar hoe ziekten (ook vanuit genetica en hoe voeding invloed heeft op de genen) ontstaan en wat wij als therapie kunnen bieden.
Module 12
In de twaalfde module gaan we verder met therapie voor verschillende aandoeningen.
Module 13
In de dertiende module nemen we een diepere kijk in iriscopie bij katten! Leer meer over hoe het oog ons meer vertelt over de gezondheid van de kat.
Module 14
De veertiende module gaan we dieper kijken naar voedselberekeningen voor katten.
Module 15
In de laatste module gaan we dieper in op anamnese en het uitwerken van een voedings- en therapieplan.
examen
Als laatste onderdeel volgt er een online examen om uw certificaat te behalen.
Verschillende betaalopties
Bij ons kan je kiezen voor verschillende betaalopties. Zo kan je je opleiding in één keer betalen, maar je kan ook kiezen voor een maandelijkse afbetaling. U kan kiezen om in een termijn van 6 of12 maand te betalen.
Prijs voor 1 november 2025 (incl. Btw)
€1700,00
Prijs na 1 november 2025 (incl. Btw)
€1995,00